Werkwijze

De eerste afspraak is uitgebreider dan de daarop volgenden, omdat ik dan de anamnese afneem. Ik wil graag weten waar je last van hebt op dit moment en hoe het zo gekomen is. Op die manier kan ik inzicht krijgen in je klachten en je algemene gezondheid. 

Als je medicatie gebruikt en/of diagnostische gegevens hebt vanuit eerder onderzoek (bijvoorbeeld de uitslag van een bloedonderzoek), dan wil ik graag dat je deze meeneemt naar de eerste afspraak. Wanneer ik naar aanleiding van het consult een bezoek aan de huisarts nodig acht, zal ik dit met je bespreken. Ook als ik contact zou willen met je huisarts, bespreek ik dit eerst met jou. Je hebt verder geen verwijsbrief van de huisarts nodig om naar mij te komen. 
        
pr

Naar aanleiding van de anamnese kan ik nog lichamelijk onderzoek doen. Je kunt denken aan bekend onderzoek als het meten van de bloeddruk, maar vanuit de natuurgeneeskunde maak ik nog gebruik van een aantal andere diagnostische middelen: 
- tongdiagnostiek: de tong geeft een goed beeld van je interne conditie  
- polsdiagnostiek: de pols geeft ook een goed beeld van je gezondheid op dit moment. 
- oogdiagnostiek: door een foto van je oog te maken, krijg ik nog aanvullende informatie over je constitutie en de in aanleg gevoeligere organen. 
- ontlastingsonderzoek: soms kan het zinvol zijn een ontlastingsonderzoek te doen. 

Als alle gegevens verzameld zijn maak ik een behandelplan. In overleg bekijken we welke therapie (of combinatie van therapieën) het beste bij jou past. Als je zelf een voorkeur hebt, dan hoor ik dat ook graag. 
Ook kan ik je dan een beter idee geven van de duur van de behandeling, afhankelijk van je klachten en je vitaliteit op dit moment. 

Neem gerust contact met mij op als je vragen hebt over jouw situatie: info@natuurlijkannerieke.nl of 06-13447746